Daisypath Easter gifts tickers

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Αστρολογική Εφημερία, από 7 έως 11 Φεβρουαρίου

Λίγες είναι οι όψεις της εβδομάδας, όχι όμως και άνευ ουσίας... Ο Άρης εξακολουθεί να μας παίρνει στο κατόπι, δημιουργώντας -ενίοτε απροσδόκητες- εντάσεις και φέρνοντας μας κατάφατσα με μια καθημερινότητα όπου πολλά συμβαίνουν «για ψύλλου πήδημα». Φυσικά σε αρκετές περιπτώσεις πίσω από την εκάστοτε αφορμή ενδέχεται να υπάρχουν ουσιαστικά και βαθιά αίτια, τα οποία και θα πρέπει να αναζητηθούν.

Για το γενικότερο κλίμα που διαμορφώνεται από αυτήν την ολομέτωπη επίθεση του Άρη στις ζωές μας τα έγραψα ήδη στο άρθρο για την
Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου. Και κάποια περιστατικά που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες είναι ενδεικτικά του καζανιού που βράζει, με τον ατμό να βρίσκει διέξοδο όπου δη, ακόμη και σε θεατρικές παραστάσεις.



Το «ντου» της περασμένης Παρασκευής στο θέατρο τέχνης στην Πλάκα από μια ομάδα χούλιγκανς που «θίχτηκαν» από την αναφορά του ονόματος «ΠΑΟΚ», μου θύμισε προσωπικά την «εποποιΐα» των Ναζί στη Γερμανία της δεκαετίας του 30, όταν οι «αγανακτισμένοι» νεολαίοι έσπαγαν κι έκαιγαν οτιδήποτε πρόσβαλε την εθνικοσοσιαλιστική αισθητική και ιδεολογία. Αν και τυπικά το περιστατικό μπορεί να αποδοθεί στην σύμπραξη του διελαύνοντα Υδροχοϊκού Άρη με τον γενέθλιο Ποσειδώνα της Ελλάδας στον 9ο οίκο (οι δύο πλανήτες είχαν μια «κρυφή» σύνοδο), όταν η τέχνη πέφτει θύμα του φανατισμού, σίγουρα κάτι δεν πάει καθόλου καλά στην μικρή μας κοινωνία...








Το εντελώς καινούριο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή είναι η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα, μια όψη η οποία σχηματίζεται με ακρίβεια την Πέμπτη και αναμένεται να ενεργοποιήσει τόσο προσωπικά (ερωτικά-υπαρξιακά) όσο και οικονομικά θέματα. Κι αν στα δεύτερα, κάτω από την επιστασία του Πλούτωνα η καλή μας Αφροδιτούλα μπορεί όχι μόνον να βγαίνει στον αφρό όπως ακριβώς τη ζωγράφισε ο Μποτιτσέλι αλλά να είναι και ουσιαστικά κερδισμένη από παρεχόμενες εγγυήσεις, ασφάλειες, κληρονομιές κλπ, στο πεδίο των συναισθημάτων τα προβλήματα που θέτει είναι συνήθως για πολύ δυνατούς λύτες.

Χωρίς να μένει κανείς έξω από το χορό, αφού πολλά εξαρτώνται από τις ενεργειακές ισορροπίες στο προσωπικό μας ωροσκόπιο, οι Αιγόκεροι, οι Καρκίνοι, οι Κριοί και οι Ζυγοί καλούνται πρώτοι να δουν τι θα απογίνει με τους φόβους και τις υπαρξιακές τους αγωνίες, παίρνοντας ένα πολύ καλό κίνητρο από την ίδια τη ζωή.



Όσον αφορά την αστρική θέση της συνόδου, στην οποία μερικοί/ες ίσως αποδειχθούν εξαιρετικά επιρρεπείς, να διευκρινίσω ότι είναι στην δωδέκατη μοίρα του Τοξότη και από αυτήν την άποψη οι Τοξότες αλλά και τα υπόλοιπα τρία μεταβλητά ζώδια (Ιχθύες, Δίδυμοι και Παρθένοι) με τα Φώτα τους ή σημαντικούς πλανήτες σε αυτήν περίπου τη μοίρα, ενδέχεται να βιώσουν από την καλή κι από την ανάποδη τις ενεργειακές προτροπές-δίνες του «Mister Deep».




Το παραδοσιακό «όλα ή τίποτα» του Πλούτωνα, ενδέχεται να προκύψει ύστερα από περιστατικά που θα απέχουν πολύ από το να είναι ευχάριστα, δημιουργώντας έτσι μια ουσιαστική αίσθηση απώλειας και μηδενισμού.

Όπως έχω ξαναγράψει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις εκείνο που μετράει περισσότερο δεν είναι το ίδιο το γεγονός -που στο κάτω-κάτω μπορεί να οριστεί ως «μοιραίο»-αλλά η δυνατότητα μας να ξεκινάμε από την αρχή, αλλάζοντας «δέρμα» και τρόπο ζωής.



Το ίδιο καθοριστική μπορεί να είναι και η γενικότερη στάση με την οποία αντιμετωπίζουμε τη ζωή. Για κάποιους/ες μια σύνοδος Αφροδίτης-Πλούτωνα μπορεί απλά να ξυπνήσει την ηδονοθηρική τους πλευρά με -όσο να ’ναι- εντυπωσιακά αποτελέσματα, ως προς την ποθούμενη έκσταση. Στην θετική εκδοχή μια τέτοια βουτιά στην αβάσταχτη ...βαρύτητα του είναι, μπορεί να συνδυαστεί με την «τέλεια σχέση», μια τελειότητα που θα πρέπει να νοηθεί περισσότερο ως η απόφαση του Ηρακλή να ακολουθήσει την στενωπό της Αρετής, δηλαδή τη μοναδικότητα και τη δυναμική μιας προσδοκώμενης ταύτισης ανάμεσα σε δύο εραστές-συντρόφους.


Άλλοι/ες πάλι μπορεί να πέσουν στα Τάρταρα ή στο έρεβος των ...πατωμάτων, εξ αιτίας μιας απόρριψης ή ενός δραματικού τέλους.



Σε κάθε περίπτωση καλούμαστε όλοι να ανακαλύψουμε το τι κρύβεται μέσα μας και να το καλωσορίσουμε στον «επάνω κόσμο», είτε πρόκειται για το γλυκό μυστήριο της ζωής, είτε για τον ...Δρακουμέλ αυτοπροσώπως!




Στα πάνω τους είναι το καυτό, το παγωμένο, το απόλυτο σκοτάδι αλλά και το υπέρλαμπρο φως που μας περιμένει στην αόρατη και άγνωστη έξοδο μιας μαύρης τρύπας-αβύσσου, η οποία στην αντίπερα όχθη φαντάζει ως λευκή. Ο ερωτισμός, η σεξουαλικότητα και οτιδήποτε την «ακουμπάει» ως προς την εμπορευματοποίηση της. Ακόμη, οι οικονομικές ρυθμίσεις, τα ξεκαθαρίσματα (και οι καθαριότητες), το ξέθαμα αναμνήσεων και εικόνων αλλά και η παραπομπή τους στο καθαρτήριο πυρ. Ο πόνος, ο πόθος, το πάθος, η ζήλεια και οι εμμονές ενδέχεται επίσης να ξεπηδήσουν από το προσωπικό μας «Κουτί της Πανδώρας», όπως ακριβώς μια ηφαιστειακή έκρηξη εναποθέτει το υλικό της επί δικαίων και αδίκων.



Στα κάτω τους είναι η άγνοια και η εθελοτυφλία, η αθωότητα, η ανάλαφρη διάθεση, οι συμβιβασμοί, το χλιαρό και η μετριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου