Daisypath Easter gifts tickers

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Γυναικείο στήθος: Πέντε πράγματα που δεν ήξερες...


Το στήθος έχει πολλά συνώνυμα. Τα περισσότερα τα ξέρεις. Ένας λόγος για τον οποίο οι άντρες δίνουν διαφορετικούς χαρακτηρισμούς στο γυναικείο στήθος, είναι...
 επειδή ο καθένας το εκτιμά διαφορετικά. Υπάρχουν όμως πράγματα, τα οποία -πιθανόν- δε γνωρίζεις για τα γυναικεία στήθη και θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθαινες.


1. Στήθος και ...αυτοκτονίες:
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Laval στο Quebec του Καναδά, η οποία διήρκησε 15 χρόνια και δημοσιεύτηκε στο American Journal of Epidemiology, το 73% των γυναικών με εμφυτεύματα στήθους είχαν περισσότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν. Φυσικά, σε αυτό δε φταίνε τα εμφυτεύματα: αντιθέτως, η επιθυμία για αύξηση στήθους μπορεί να είναι συμπτωματική και να επιδεικνύει μία βαθύτερη ψυχική κατάσταση, όπως είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η κατάθλιψη ή η σωματική δυσμορφία. Οι γυναίκες αποφασίζουν υπέρ των εμφυτευμάτων όταν επιθυμούν μεγαλύτερο στήθος, ώστε να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση ή να ξεπεράσουν προσωπικά προβλήματα.


2. Στήθος και οργασμός:
Η ιδέα ότι οι γυναίκες μπορεί να φτάσουν στην κορύφωση απλά και μόνο παίζοντας με το στήθος της, είναι ένα θέμα το οποίο απασχόλησε δύο καθηγητές του sex και συγγραφείς του I Love Female Orgasm: An Extraordinary Orgasm Guide, τους Marshall Miller και Dorian Solot. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, περίπου το 1% των γυναικών ανέφεραν την ικανότητα που είχαν να φτάνουν σε οργασμό μόνο μέσω της ερωτικής διέγερσης του στήθους τους. Για το καλό όλων, παρακαλείται αυτό το 1% των γυναικών, να δηλώσει δημόσια διεύθυνση και κινητό.


3. Οργανισμός για τα δικαιώματα του topless:
Φυσικά και υπάρχει. Στην Αμερική βέβαια, αλλά υπάρχει. Πρόκειται για το GoTopless.org το οποίο ισχυρίζεται ότι οι γυναίκες έχουν τα ίδια συνταγματικά δικαιώματα, στο να κυκλοφορούν χωρίς μπλούζες σε δημόσιους χώρους, όπως οι άντρες. Μάλιστα, συχνά κάνουν συγκεντρώσεις (topless εννοείται) για να διαμαρτυρηθούν.


4. Στήθος one size;
Στατιστικά το αριστερό στήθος είναι μεγαλύτερο. Αυτό μπορεί και να το ήξερες. Έχεις πιάσει στήθος (σίγουρο αυτό), αλλά δεν ξέρω κατά πόσο έδινες σημασία εκείνη τη στιγμή, στο αν έχουν το ίδιο μέγεθος. Οι ορμόνες τους προφανώς …γέρνουν περισσότερο από τη μία πλευρά κι αναπτύσσουν τον ένα μαστό περισσότερο. Πάντως για να ξέρεις, δεν υπάρχει απόλυτη συμμετρία ανάμεσα στα στήθη. Εκτός αν η αγαπημένη σου έχει επισκεφτεί πλαστικό χειρουργό κι έχει ξεχάσει να σου το αναφέρει.


5. Το στήθος "τραβάει" το μάτι:
Δε θέλεις να το παραδεχτείς, αλλά η έρευνα σε «κάρφωσε». Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Victoria του Wellington, τα στήθη είναι το πρώτο ανατομικό σημείο το οποίο κοιτούν οι περισσότεροι άντρες και για περισσότερο χρόνο σε σχέση με άλλα μέρη του γυναικείου σώματος. Δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεσαι, καθώς μια άλλη έρευνα έδειξε ότι το να κοιτάς ένα γυναικείο στήθος για μερικά λεπτά κάθε μέρα, μπορεί να σου προσθέσει τέσσερα με πέντε παραπάνω χρόνια ζωής. Ε, αν πρόκειται για θέμα υγείας....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου