Daisypath Easter gifts tickers

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Προβήματα στην διεξαγωγή μαθημάτων ΑΕΙ - ΤΕΙ

http://static.madata.gr/files/2010_IMAGES/F/foitites_783634447.jpgΠονοκέφαλο προκαλεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας οι αποφάσεις για αναστολή μαθημάτων αλλά και της εξεταστικής περιόδου, τις οποίες ... έλαβαν ήδη δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα με σχετικά ψηφίσματά τους, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στις περικοπές στις οποίες έχει προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας προς τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.
Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, με ομόφωνο ψήφισμά της η Σύγκλητος του  Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται από το Φλεβάρη η λειτουργία του ιδρύματος. Η απόφαση ελήφθη ως αντίδραση στις περικοπές των επιδοτήσεων από το υπουργείο Παιδείας, που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του Πανεπιστημίου.
Με ανάλογη απόφαση, το συμβούλιο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αποφάσισε την διήμερη αναστολή της λειτουργίας του την προσεχή Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου και την επομένη, Τρίτη 8 του μηνός,  σε περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας δεν εγκρίνει μέχρι την Παρασκευή το χρηματικό ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για τις πληρωμές των δεδουλευμένων του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού του Ιδρύματος. Μάλιστα, η αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ θα επηρεάσει τον δεύτερο κύκλο εξεταστικής, που κανονικά ξεκινά την άλλη εβδομάδα, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζει την επίσχεση εργασίας και ο Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Μεγάλα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν όμως και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με αποτέλεσμα τα «λουκέτα» να τείνουν να πάρουν μορφή ντόμινο, αφού με αντίστοιχες κινήσεις απειλούν και άλλα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Παράλληλα όμως, πληθαίνουν και τα προβλήματα όσον αφορά την στέγαση και σίτιση των φοιτητών, όπως στην περίπτωση του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου οι φοιτητές του ιδρύματος απειλούνται να πεταχτούν στον δρόμο, καθώς δεν έχουν πληρωθεί εδώ και τέσσερις μήνες τα μισθώματα που υποχρεούται να καταβάλει το πανεπιστήμιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου