Daisypath Easter gifts tickers

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Αnimal prints στα catwalk για τον φετινό χειμώνα.


Με την κρίση να φαίνεται πως ήρθε για να μείνει…, χτυπώντας αλύπητα το πορτοφόλι και μαζί μ’ αυτό την ψυχολογία μας, έχουμε όλες - λίγο ως πολύ - αρχίσει να επιδιδόμαστε στο κυνήγι όλων εκείνων των μικρών ή μεγαλύτερων χαρών που θα μας φτιάξουν το κέφι και θα βελτιώσουν τη διάθεσή μας.
Η κατάσταση του πορτοφολιού μας δεν προβλέπεται να αλλάζει στο άμεσο μέλλον αλλά… ζούγκλα είναι αυτή κορίτσια και πρέπει να επιβιώσουμε.
Μήπως κάτι τέτοιο είχαν στο νου τους οι σχεδιαστές των ξένων οίκων μόδας;



Μήπως, κλείνοντάς μας πονηρά το μάτι, μας παροτρύνουν να αφήσουμε στην άκρη την γατούλα και να ψάξουμε λίγο βαθύτερα μέσα μας, αναζητώντας πιο… άγρια αιλουροειδή  και υιοθετώντας τα άγρια κυνηγετικά τους ένστικτα;
Το “Animal print” είναι μια τάση που ως τώρα τη συναντούσαμε σε παπούτσια και τσάντες.
Ρίχνοντας όμως μια ματιά στις προτάσεις των δημιουργών μόδας για την φετινή σεζόν, δεν μπορείς παρά να διαπιστώσεις ότι τα δημοφιλή σε πάρα πολλές γυναίκες «animal print» ή “λεοπαρδαλέ” επί το ελληνικότερον, κυριαρχούν σαν μια καθολική και πολύ “hot” τάση, όχι μόνο στα αξεσουάρ, αλλά και για τα φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα ρούχα που θα φορέσουμε αν θέλουμε να είμαστε –όπως πάντα- in fashion.
Οίκοι μόδας, που οι "pret a porter" συλλογές τους δίνουν το γενικό πρόσταγμα για τις τάσεις της κάθε σεζόν, από τους all time classic, Dolce & Gabbana, μέχρι την  πιο νεανική Mulberry, χρησιμοποιούν το “animal print” σε πάρα πολλές παραλλαγές, τόσο στα ρούχα τους όσο και στα αξεσουάρ και τα παπούτσια για τις κρύες μέρες που έρχονται.
Οι Domenico Dolce και Stefano Gabbana, πιστοί πάντα στο κλασσικό σικ, καταφέρνουν να «βγάλουν» μέσα από το animal print την πιο στιλάτη έκδοση του συγκεκριμένου trend.


Dolce & Gabbana
Ο Dries Van Noten, από την άλλη, υιοθετεί πιο casual γραμμές δημιουργώντας είτε animal print total looks είτε προσθέτοντας «αιλουροειδείς» πινελιές σε πιο απλά ντυσίματα.
Dries Van Noten

Οι σχεδιαστές της Mulberry μας παρουσιάζουν μια πραγματική έκρηξη από animal print. Στις προτάσεις της Mulberry για την φετινή σεζόν δεν θα χορτάσει απλά το μάτι μας από leopard και zebra αλλά θα τα απολαύσουμε ακόμα και σε ποικιλία χρωμάτων.
Mulberry

Leopard και zebra print  θα χορτάσει το μάτι μας και στην συλλογή της Blumarine για το Φθινόπωρο – Χειμώνα 2010-2011. Leopar φορέματα και παλτά zebra συνοδεύονται με αντίστοιχες ψηλές μπότες και παντελόνια δημιουργώντας νεανικά σύνολα.
Blumarine

Η δημιουργική ομάδα του οίκου Etro εμπνεύστηκε από την εξωτική Αφρική, δημιουργώντας πάνω σε tribal μοτίβα. Όπως ήταν φυσικό, το animal print ταίριαξε «γάντι» καθώς αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό με την tribal τάση..

Etro

Ένα πιο παράξενο «πάντρεμα» βλέπουμε στην συλλογή της Moschino, όπου οι σχεδιαστές της κατάφεραν να συνδυάσουν την animal print τάση με το καουμπόικο στιλ δημιουργώντας μοναδικές και, ομολογουμένως, πρωτότυπες προτάσεις.
Moschino

Η μόδα αποτελούσε και θα αποτελεί πάντα «γιατρικό» για την γυναικεία ψυχολογία. Ας απολαύσουμε λοιπόν κορίτσια τις νέες συλλογές των μεγάλων σχεδιαστών, είτε εμπλουτίζοντας την γκαρνταρόμπα μας με κάποιο κομμάτι τους, είτε απλά «ξεσηκώνοντας» ιδέες που θα τις προσαρμόσουμε στη συνέχεια στα δικά μας στιλιστικά μέτρα και στις οικονομικές μας δυνατότητες.
                                                                                                                   Καλό κυνήγι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου