Daisypath Easter gifts tickers

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

2 στους 5 έλληνες στο όριο της φτώχειας


Δυσοίωνα είναι τα αποτελέσματα του 2008 που ανακοίνωσε η Eurostat για τους Έλληνες που ζουν στο όριο της φτώχιας. Δύο στους πέντε Έλληνες ζουν ήδη στο όριο αυτό, έχοντας λάβει....
 τις κοινωνικές παροχές από το κράτος, ενώ ένας στους δέκα αδυνατεί να βρει πόρους προκειμένου να πληρώσει τα προς το ζην.
Τα άτομα που θεωρούνται ότι ζουν στο όριο της φτώχειας, είναι εκείνα που ζουν σε νοικοκυριά με εισόδημα κάτω του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος. Στην «Ε.Ε. των 27», το 16,5% των πολιτών, δηλαδή 81 εκατ. άτομα, ζούσε στο όριο τις φτώχειας, αφού προηγουμένως είχε λάβει τις κοινωνικές παροχές.
Η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα στην Ε.Ε. με το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας. Πρώτη είναι η Λετονία (25,6%), ακολουθεί η Ρουμανία (23,4%), η Βουλγαρία (21,4%) και η Ελλάδα (20,1% ή 2,2 εκατ. πολίτες). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Τσεχία (9%), στην Ολλανδία και τη Σλοβακία (11%).

Ειδικότερα, το 11,2% του πληθυσμού της Ελλάδας, που υπολογίζεται σε περίπου 1,2 εκατ. πολίτες, αντιμετώπιζε σοβαρές δυσκολίες να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού του, τη θέρμανση, να λάβει γεύμα με κρέας ή ψάρι τρεις φορές την εβδομάδα, να ανταποκριθεί σε αναπάντεχα έξοδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στην «Ε.Ε. των 27» το 8% του πληθυσμού αντιμετώπιζε τέτοιου είδους δυσκολίες. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Βουλγαρία (41%) και στη Ρουμανία (33%), ενώ τα χαμηλότερα στο Λουξεμβούργο, τη Σουηδία, την Ολλανδία, τη Δανία και την Ισπανία (κάτω από το 3%).
Επίσης, το 7% του πληθυσμού της Ελλάδας ζει στα λεγόμενα «νοικοκυριά χαμηλής πυκνότητας εργασίας», δηλαδή σε νοικοκυριά όπου οι ενήλικοι εργάζονται λιγότερο από το 20% των δυνατοτήτων τους, εξαιρουμένων των φοιτητών, με το αντίστοιχο ποσοστό στην "Ε.Ε. των 27" να είναι 9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου