Daisypath Easter gifts tickers

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Τα οφέλη της χορτοφαγίας


Πώς θα σας φαινόταν αν είσασταν καλεσμένοι σε ένα φιλικό σπίτι και η οικοδέσποινα σας σέρβιρε γάτα στον φούρνο?
'Ή αν περπατούσατε στον δρόμο και βλέπατε κάποιον να βγάζει το δέρμα απο ένα κουτάβι για να το κάνει γούνα?...

Σας φαίνονται ακραία όλα αυτά?Και όμως δεν είναι, αφού δεν είναι μόνο οι σκύλοι και οι γάτες τα αισθαντικά ζώα που πονάνε,μας καταλαβαίνουν και θεωρούνται ''έξυπνα''.Δεν αντιδράμε όταν τρώμε το χορινό στον φούρνο ή το μοσχαράκι γάλακτος ή την πάπια πορτοκάλι.Μας φαίνεται τελείως φυσιολογικό να σκοτώνουμε αυτά τα ζώα και απορούμε με τις φρικαλεότητες πολλών ασιατικών λαών που μπορούν να φάνε σκύλους και κατσαρίδες ή σκορπιούς και αράχνες.

-Ξέρατε ότι τα γουρουνάκια είναι στοργικά ζώα με μεγάλη περιέργεια και κουνάνε την ουρά τους όταν χαίρονται,όπως οι σκύλοι.

-Οι αγελάδες είναι ιδιαίτερα έξυπνα ζώα με δυνατή μνήμη που μπορούν να λύσουν προβληματα και μάλιστα ενθουσίαζονται όταν βρίσκουν την λύση!

-Οι ικότες είναι πιο έξυπνες από τους σκύλους και τις γάτες.

-Ένα κοτοπουλάκι επικοινωνεί με την μαμά του με τιτιβίσματα πριν ακόμα εκκολαφθεί  από το αυγό και η κότα του απαντά με απαλά κακαρίσματα.

-Τα μοσχαράκια είναι πολύ κοινωνικά,ευαίσθητα και ευγενή πλάσματα και δένονται ισχυρά με την μητέρα τους πριν τους χωρίσουν οι γαλακτοπαραγωγοί.

-Ένα γουρουνάκι είναι πιο έξυπνο από ένα τρίχρονο παιδί.

-Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό θηλαστικό που πίνει γάλα μετά από την απογαλάκτισή του και το 75% έχει δυσανεξία στη λακτόζη!



Έρευνες έχουν δείξει ότι σε ΗΠΑ και Ευρώπη 4-5 γεύματα την εβδομάδα έχουν ως κύριο συστατικό το κρέας.
Για να παραχθεί ένα κιλό κρέατος απαιτείται γη που θα μπορούσε να δώσει 6 κιλά δημητριακών,9 κιλά ρυζιού ή 12 κιλά όσπρια.
Κατά μέσο όρο, αν αλλάξετε την διατροφή σας προσθέτοντας πιο πολλά φυτοφαγικά γεύματα έναντι του κρέατος ,για κάθε γεύμα απελευθερώνετε γη για να τραφούν 19 ακόμα άνθρωποι!
Ισως η αναλογία σας φαίνεται μικρή άλλα σκεφτείτε ότι για κάθε μέρα που δεν θα φάτε κοτόπουλο στον φούρνο και φάτε μπριάμ μπορεί να τραφεί η μήτερα σας ο πατέρας,τα δύο αδέρφια σας,οι δύο σύγυζοι τών αδερφών σας τα τέσσερα παιδιά του καθένος,ο άντρας σας ,τα δύο δικά σας παιδιά μμμμ ξεχνάω κανέναν?Α ναι φυσικά και οι δύο ηλικιώμενοι εν ζωή παππούδες σας.
Τώρα τι λέτε ?Ακόμα θεωρείτε την αναλογία μικρή?

Λ.Π για remville

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου