Daisypath Easter gifts tickers

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Πως να στολίσετε το μπαλκόνι σας



Όχι, δεν τα μισώ τα στολισμένα μπαλκόνια. Αντιθέτως. Αρκεί να έχουν ένα θέμα, μια ιδέα πίσω τους, μια ομοιομορφία και κυρίως να μην είναι τόσο φορτωμένα με μπιχλιμπίδια και φωτάκια που να μην μπορείς να τα κοιτάξεις από την λάμψη.
 Ναι, ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό. Κι εγώ θέλω να βάλω όλα τα στολίδια που είδα. Αλλά κρατιέμαι. :)
Σκέφτηκα να σου δώσω μερικές ιδέες για το μπαλκόνι ή την αυλή σου. Θυμήσου, το μυστικό είναι να διαλέξεις μόνο μία, άντε να συνδυάσεις δύο το πολύ. Από τρεις και πάνω, σκέψου σοβαρά να μετακομίσεις στην γειτονιά μου για να είσαι ασορτί. :P
Λαμπάκια
Πολύχρωμα ή άσπρα, τα λαμπάκια είναι ο πιο όμορφος στολισμός για τα Χριστούγεννα. Εάν δε έχεις δέντρα ή ψηλά φυτά, μπορείς να τυλίξεις λαμπάκια-ψείρες πάνω τους και να φτιάξεις μια υπέροχη διακόσμηση.
Ρετρό λάμπες
Θυμάσαι στις παλιές υπαίθριες ταβέρνες που υπήρχαν σειρές από πολύχρωμες λάμπες κρεμασμένες γύρω γύρω σαν σκοινί απλώματος; Ε, κάτι τέτοιο. Βρες μεγάλες λάμπες σαν αυτές που βάζεις στα φωτιστικά σου, όλων των χρωμάτων και ζήτα από το κατάστημα που θα τις βρεις (ή έναν ηλεκτρολόγο) να στις κρεμάσει την μία δίπλα στην άλλη σε καλώδιο. Το αποτέλεσμα είναι πολύ πολύ όμορφο, ειδικά εάν μιλάμε για αυλή, άσε που δεν είσαι υποχρεωμένη να βγάλεις τις λάμπες σου μετά τις γιορτές.
Κλαδιά
Μπορείς να κουτσουρέψεις τα πεύκα της γειτονιάς, μπορείς να διαλύσεις ένα παλιό χριστουγεννιάτικο δέντρο, να βάψεις χρυσά ή ασημένια κλαδιά ελιάς, οτιδήποτε τέλος πάντων από χλωρίδα σου κάνει κλικ, πάρτο και τύλιξε την κουπαστή του μπαλκονιού. Αλλά μην κάνεις τσιγγουνιές. Το μυστικό είναι να κάνεις ένα πλούσιο φύλλωμα και μέσα του να κρύψεις ό,τι σου αρέσει: λαμπάκια, κουκουνάρια, μικρές κόκκινες χριστουγεννιάτικες μπάλες ή μικρά χρυσά κουτάκια δώρου. Πρόσεξε, όχι και τα τρία.
Χιονάνθρωπος
Η αγορά βράζει από χιονάνθρωπους. Μεγάλοι, μικροί, φωτεινοί ή όχι, ανάλογα με το μέγεθος του μπαλκονιού ή της αυλής σου, μπορείς να τοποθετήσεις έναν χιονάνθρωπο που θα είναι το κεντρικό θέμα σου. Μπορείς βέβαια, να φτιάξεις και έναν από το μηδέν. Πάρε χάρτινες μπάλες/φωτιστικά σε τρία διαφορετικά μεγέθη και έτοιμη! Ή πάρε πολλές εφημερίδες, τσαλάκωσέ τις και χτίσε σιγά σιγά τρεις μεγάλες μπάλες. Εάν δεν σου γίνονται όπως τις θες, μια κολλητική ταινία θα σε βοηθήσει να πλάσεις καλύτερα τις μπάλες σου. Στη συνέχεια, πάρε μαλλί πλεξίματος, αφρολέξ ή βαμβάκι και ντύσε τις εξωτερικά. Μετά κόλλησε τα μάτια το στόμα, το καρότο, βάλε και ρούχα αν θες. Οι χιονάνθρωποι είναι τα πιο γλυκά θέματα εάν έχεις πιτσιρίκια, ειδικά εάν συμμετάσχουν στην κατασκευή τους.
Εξωτερικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Ένα μεγάλο δέντρο στην αυλή ή το μπαλκόνι, ή ένα παλιό Χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να στολιστεί έξω. Εδώ, μην κολλήσεις. Βάλε και μπάλες και λαμπάκια και στολίδια και φιόγκους και ό,τι θες. Η μόνη διαφορά είναι να λάβεις υπόψη σου τις καιρικές συνθήκες για να μην σου χαλάσει η διακόσμηση στην πρώτη βροχούλα και να θυμάσαι ότι στους εξωτερικούς χώρους (ειδικά εάν μένεις ψηλά) χρειάζεσαι λίγο πιο μεγάλα στολίδια για να διακρίνονται. Ξεσάλωσε ελεύθερα!
Παραδοσιακό καράβι
Το έχω δει σε ελάχιστα μπαλκόνια και μου άρεσε πολύ. Ένα μεγάλο ή μικρό καραβάκι, το παραδοσιακό ελληνικό έθιμο των Χριστουγέννων, στολισμένο όλο με λαμπάκια-ψείρες. Ειδικά εάν έχει μεγάλα κατάρτια, το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο.
Αγάλματα από φωτάκια
Αυτή η ιδέα είναι για εκείνες που πιάνουν τα χέρια τους. Φτιάξε με σύρμα μία φιγούρα ή το περίγραμμα μιας φιγούρας, ένα ελάφι, τον Άγιο Βασίλη, ένα έλατο, μία κάλτσα και ντύσε την έπειτα με κλαδιά δέντρου, φωτάκια ή μικρούς κόκκινους φιόγκους. Το μέγεθος μπορεί να ποικίλλει ανάλογα τον χώρο που διαθέτεις ή να καλύψεις έναν τοίχο με το στολισμένο σου περίγραμμα.
Σε κάθε περίπτωση η δημιουργικότητα είναι απαραίτητη. Πολλές φορές και το χιούμορ. Αν για παράδειγμα, έχεις καμινάδα ή έστω ένα λούκι, γάτζωσε πάνω του έναν Άη Βασίλη και είσαι έτοιμη! :)
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου