Daisypath Easter gifts tickers

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Winter collection by DUCAS


Ο Δούκας Χατζηδούκας γεννήθηκε στην όμορφη  Θεσσαλονίκη το 1975 ,  η ημερομηνία γέννησης του  είναι 11 Σεπτεμβρίου . Στο ζώδιο της Παρθένου , ένα ζώδιο που χαρακτηρίζει τους σχολαστικούς και τελειομανείς ανθρώπους πράγμα που γίνετε ξεκάθαρο απ' την πρώτη κιόλας ματιά που θα ρίξεις στις συλλογές του. Αποφοίτησε απ' το Αμερικάνικο κολέγιο και απέκτησε master degree in History and Art...



Την πρώτη του συλλογή έρχεται να την δημιουργήσει το 2003 και να σφραγίσει με την υπογραφή του "DUKAS". Τα δείγματα της δουλειάς του προδιαγράφουν ένα λαμπρό μέλλον για τον Έλληνα σχεδιαστή όταν την ίδια κιόλας χρονιά έλαβε μια πρόσκληση από την Camera Nazionale della Moda Italiana για να συμμετάσχει στην Alta Moda.. ( Fashion week HAUTE COUTURE). Έλαβε μέρος με 15 υπέροχα Haute Couture κομμάτια και η απόλυτη επιτυχία δεν άργησε μιας και ήταν ήδη στην λίστα για το Fashion Calendar 2003 που απαρτίζονταν από τα 12 new talents όλου του κόσμου. Μετά την ολοκλήρωση του show να μην ξεχάσω να σημειώσω ότι ο ιταλικός τύπος και συγκεκριμένα η VOGUE italia αναφέρετε στο όνομα του αποκαλώντας τον "subversive fetishist" !!






Το 2004 αρχίζει να ανοίγει διεθνώς την καριέρα του κάνοντας εξαγωγές σε πολλές χώρες ανα τον κόσμο. Παράλληλα σχεδίασε μια haute couture εκδοχή του αρχαιοελληνικού σανδαλιού από leather, swarovski mesh και plexiglass εν όψη των Ολυμπιακών Αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στην χώρα μας την ίδια χρονιά. Το πρόσωπο για την καμπάνια αυτή ήταν η ολυμπιονίκης Νίκη Ξάνθου, και από το 2004 μέχρι και σήμερα το μοναδικό αυτό κομμάτι βρίσκετε στο INTERNATIONAL SWAROVSKI MUSEUM IN AUSTRIA.

Ένα χρόνο αργότερα 2005 έρχεται μια συνεργασία με την εταιρία καλλυντικών estee lauder και σχεδιάζει με διαφορετικές παραλλαγές κάθε χρονιά accessories που φέρουν επάνω τους την  pink ribbon που είναι ενάντια στον καρκίνο του μαστού . Η swarovski για ακόμη μια φορά τον τιμά βάζοντας ένα ζευγάρι απ την exclusive Dukas couture collection στο CRYSTAL SHOE TEMPTATION ένα βιβλίο από την swarovski.






2008 και ο DUKAS συνεχίζει να μας καθηλώνει με τις δημιουργίες του..( κάθε φορά που βλέπεις τις συλλογές του πιστεύεις πως δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη μιας και τα κομμάτια του είναι ονειρικά και όμως κάθε φορά έχει να δώσει παραπάνω !!!! )Τον Μάρτιο πλέον είναι γεγονός ότι συμμετέχει και στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού και δεν πιστεύαμε σίγουρα ότι θα κατάφερνε κάτι λιγότερο !! Πολλές είναι οι Ελληνίδες της showbiz που τον προτιμούν αλλά όχι μόνο μιας και η διεθνούς φήμης Jennifer Lopez και Rihanna συγκαταλέγονται στις fans -costumers του !!!! 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου