Daisypath Easter gifts tickers

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Μείωση τιμών υπόσχεται ο Χρυσοχοίδης

Φθηνότερα θα πωλούνται 661 προϊόντα
Συμφωνία Χρυσοχοΐδη με πολυεθνικές επιχειρήσεις . Διαβάστε αναλυτικά πού γίνεται μείωση...


Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για την αγορά και την κατανάλωση είναι η συμφωνία κυβέρνησης και επιχειρηματιών για μειώσεις τιμών από 0,71% έως 37,9% σε 661 κωδικούς προϊόντων (ανωνύμων και επωνύμων) ευρείας κατανάλωσης. Οι μειώσεις αυτές θα ξεκινήσουν μέσα στις γιορτές και θα συνεχιστούν στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Στην συμφωνία αυτή κατέληξαν ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδης με 40 εκπροσώπους των επιχειρήσεων κατά την πρωινή τους συνάντηση

Όπως αποφασίστηκε 36 μεγάλες επιχειρήσεις από τον κλάδο τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προχωρούν σε μειώσεις μέχρι 37,9% σε 661 κωδικούς επώνυμων. Οι μειώσεις αυτές θα γίνουν και σε προϊόντα που αποτελούν το καθημερινό καλάθι της νοικοκυράς και υπολογίζεται ότι μπορεί να προκύψει έως και 50 ευρώ όφελος μηνιαίως για μία τετραμελή οικογένεια.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες αναμένονται και για στην αγορά των καυσίμων

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου περιφερικής Ανάπτυξης η πλειονότητα των μειώσεων είναι μέχρι 5% (347 κωδικούς προϊόντων), από 5% έως 10% είναι σε 218 και πάνω από 10% μειώσεις είναι σε 96. Ανά κατηγορία προϊόντων τα περισσότερα με μειώσεις είναι τα τρόφιμα και είδη μαγειρικής, ακολουθούν είδη προσωπικής υγιεινής, τα προϊόντα πρωινού και σνακς, αλλαντικά, νερά, μπύρες κρασιά, απορρυπαντικά και καθαριστικά, τα τυριά, τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής και τα αναψυκτικά και οι χυμοί.

Ποια προϊόντα αφορά η μείωση τιμών

Στην ενέργεια συμμετέχουν 31 εταιρίες παραγωγής και προμηθευτικές επιχειρήσεις με μειώσεις τιμών σε 468 κωδικούς επώνυμων προϊόντων. Αυτές είναι οι: 3ΑΛΦΑ, 3 Ε, MISKO, BOLTON HELLAS, CHIPITA, COLGATE PALMOLIVE, CRETA FARM, ELBISCO, FRIESLAND CAMPINA, KRAFT FOODS, NESTLE, OPTIMA, PEPSICO‐HBH, PROCTER & GAMBLE, SCA, UNILEVER, ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑ, ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ, ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, ΚΙΚΙΖΑΣ ΜΕΛΙΣΣΑ, ΚΡΕΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΜΕΓΑΣ ΓΥΡΟΣ, ΜΙΝΕΡΒΑ, ΝΙΚΑΣ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΠΙΝΔΟΣ, ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ‐ΑGRINO, ΥΦΑΝΤΗΣ, ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ.

Συμμετοχή Λιανεμπορίου με 112 επώνυμα προϊόντα
Πρόκειται για τρεις αλυσίδες super market Carrefour με 69 επώνυμα προϊόντα, Βερόπουλος με 15 επώνυμα προϊόντα και Σκλαβενίτης με 28 επώνυμα προϊόντα. Επίσης το λιανεμπόριο προχωρά σε μειώσεις 1509 προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας:

Στη γενική κατηγορία «προϊόντα τροφίμων/μαγειρικής», συγκεντρώνονται τα περισσότερα προϊόντα με μειωμένες τιμές (31%), ενώ ακολουθούν η κατηγορία της «προσωπικής υγιεινής» με 18% του συνόλου των προϊόντων

Πρόκειται για αλυσίδες super market Carrefour, Βερόπουλος και Σκλαβενίτης με μειώσεις τιμών σε 81 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Οι εταιρείες LIDL (σε 1.150 προϊόντα της) και Α/Β Βασιλόπουλος (σε 359 προϊόντα της σειράς «365») δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν στην ενσωμάτωση της αύξησης του ΦΠΑ από 11% σε 13% (σε σύνολο 1.509 προϊόντων).


Πότε θα γίνουν οι μειώσεις

Σημειώνεται ότι οι ημερομηνίες έναρξης μείωσης τιμών για τα 434 προϊόντα είναι από την 1η Ιανουαρίου 2011, για τα 72 από 8 Ιανουαρίου έως τις 17 Ιανουαρίου, για 29 είναι από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου του 2011, για 59 προϊόντα τρέχουν μειώσεις από τις 13 Δεκεμβρίου μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου 31 προϊόντα, ενώ σε 14 προϊόντα οι μειώσεις έχουν ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 31 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου