Daisypath Easter gifts tickers

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Προσοχή στα ''καπέλα'' στις τιμές!Εξαίρεση τα ταξί


Φέτος εν όψη της μεγάλης οικονομικής κρίσης οι οδηγοί ταξί  δεν θα βάλουν το ....
καθιερώμενο δώρο των χριστουγέννων το οποίο ανέρχεται γύρω στο ένα ευρώ.
Είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο τέτοιες ημέρες να βλέπουμε συνανθρωπους μας να  προσπαθούν να κάνουν αυτές τις γιορτές πιο υποφερτές για όλους μας, με το δικό τους λιθαράκι ακόμα και όταν αυτό αφορά το ποσό τους ενός ευρώ.

Κάποιοι άλλοι κλάδοι καλό είναι τα βλέπουν αυτά και να συνειδητοποιήσουν ότι πλέον οι καιροί είναι δύσκολοι και για να διατηρηθούν και εκείνοι στην αλυσίδα της κοινωνίας θα μπορούσαν να αφαιρέσουν ή έστω να μείωσουν αυτή την αμοιβή,αφού  το ''καπέλο''  με την δικαιολογία των δύο εβδομάδων των Χριστουγέννων σε τιμές που ήδη είναι ανεβασμένες θεωρείται από πολλούς μη αναγκαίο.

Τέτοια ''καπέλα'' αφορούν :
- κομμωτήρια
-καφετέριες
-εστιατόρια

Αν δείτε τέτοια επιχείρηση να ρωτήσετε αν το ποσοστό το οποίο συνήθως ανέρχεται στο 8 με 15% θα περιέλθει στον υπάλληλο που σας εξυπηρετεί,αν είστε στο κομμωτήριο στην κοπέλα που θα σας χτενίσει για το ρεβεγιόν ,αν είστε κάπου για φαγητό ή καφέ στον σερβιτόρο σας και ούτω καθεξής ,αν όχι καλό είναι να μην δεχτείτε να παραμείνετε στο συγκεκριμένο κατάστημα..
Οι προμηθευτές δεν ανεβάζουν τις τιμές τα Χριστούγεννα άρα αφού εκείνοι δεν αγοράζουν τα προιόντα τους ακριβότερα γιατί να τα πληρώσετε εσείς πιο ακριβά?

Ενώ παγκόσμια τα Χριστούγεννα θεώρουνται η αρχή των ανεπίσημων εκπτώσεων στην αγαπημένη μας χώρα δεχόμαστε όχι φυσικά μείωση των τιμών αλλα και την επαύξηση τους..

Αλήθεια πιστέυετε ότι το χτένισμα σας αν κοστίσει 30 ευρω αντί 35-40,θα είναι κατώτερο των προσδοκιών σας?
Ή θα αλλάξει η γεύση του καφέ αν τον πληρώσετε 5 ευρώ αντί 4?Ήδη πληρώνουμε 40% πάνω τον καφέ συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη μην το ξεφτιλίσουμε..
Χαρά σε αυτούς που δεν τους νοιάζει και τα δίνουν και να'ναι καλά οι άνθρωποι να τα χαίρονται για το υπόλοιπο 90% του πληθυσμού μήπως να αρχίσουμε να το ξανασκεφτόμαστε?

Λ.Π για remville

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου